Dödsskjutningen – detta har hänt Foto: Tommy Forsgren, SVT

Dödsskjutningen: Anhållne mannen släppt

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som anhölls misstänkt för dödsskjutningen på Ersboda har under fredagen släppts från polisens förvar. Det berättar mannens försvarsadvokat Petter Mörk till SVT Nyheter.

Sent under onsdagskvällen sköts tre personer på Ersboda i Umeå. En 20-årig man hemmahörande i Umeå dog till följd av skottlossningen medan två andra män skadades allvarligt.

En man greps under onsdagen och anhölls under natten mot torsdag misstänkt för mord och två fall av mordförsök. Mannen är skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden.

Dödsskjutning på Ersboda

”Släppt på fri fot”

Under fredagsmorgonen bekräftar mannens försvarsadvokat Petter Mörk att mannen har släppts ur polisens förvar.

– Ja, han är släppt på fri fot, säger Petter Mörk till SVT Nyheter.

Tror på friskrivning

Under torsdagen hölls förhör med den misstänkte mannen. Det är i skrivande stund oklart om han är fortsatt misstänkt för mordet.

– Jag har sökt åklagaren som gjort sig oanträffbar, men jag förväntar mig att han helt kommer friskrivas från misstankar. Jag är mycket förvånad över att han fick sitta fortsatt frihetsberövad efter förhöret i går som jag var med på, säger Petter Mörk.

SVT Nyheter söker polis och åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Ersboda

Mer i ämnet