Hör polisen om dödsskjutningen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen är övertygad om att dödsskjutningen på Ersboda i Umeå är resultatet av en kriminell uppgörelse.

– Vi känner till en del av personerna, säger Ronny Adolfsson, lokalpolisområdeschef.

Vid lunchtid på torsdagen höll polisen i en pressträff där man kunde konstatera att dödsskjutningen är resultatet av en kriminell uppgörelse som med stor sannolikhet bottnar i narkotika.

– Jag kan säga att det här är en uppgörelse inom kriminella kretsar. Vi känner till en del av personerna och vi har hållit på att jobba i det här området i ett års tid ungefär, vi har bra koll på vilka som rör sig här, säger Ronny Adolfsson, lokalpolisområdeschef.

Trots att det inträffat flera skjutningar på områdena Ålidhem och Ersboda i Umeå de senaste månaderna finns det ingen anledning till ökad oro.

– Det finns ju en tendens till viss social oro och Umeå är inte ett undantag. Men det här är inte något man bör känna oro för bland allmänheten. Detta är en separat händelse, säger Adolfsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.