Forskaren Matin Kamal lämnade två miljoner kronor på sitt konto när han gick bort 2014. Nu ska SVT:s Arvinge okänd gå till botten vem som har rätt till pengarna. Foto: SVT

Dog med miljonbelopp på banken – jakten på arvingar går genom Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

När forskaren Matin Kamal dog i Sundsvall 2014 upptäcktes att han hade nära två miljoner kronor på banken. Nu har SVT-programmet Arvinge okänd djupdykt i arkiven för att hitta den eller de som har rätt till pengarna. Deras sökande för dem bland annat till Tärnaby.

Matin Kamal kom till Sverige på 60-talet och dog i Sundsvall 2014, 68 år gammal. Han hade då nästan två miljoner på banken. Svenska myndigheter lyckades inte hitta några arvingar, så Arvinge okänds programledare Kattis Ahlström och Niklas Källner gjorde ett försök.

Deras sökande för dem bland annat till Tärnaby, för Matin Kamal älskade Lappland och spenderade mycket tid i bland annat Tärnaby, där han hade planer på att starta ett hotell som skulle hjälpa bland annat utsatta kvinnor och överviktiga barn. Bland annat hade han kontakt med Stig Strand.

– Han hade engagemang och det var det som var det speciella, men sen minns jag inte vad som hände, säger Strand i programmet.

Programmet sänds i SVT1 på torsdag 21 november kl 20.00, men kan också ses på SVT Play från klockan två natten mot torsdag.

I klippet ovan kan du se lite av Arvinge okänds jakt på Matin Kamals arvingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.