Bolidenskolan. Foto: Skellefteå kommun

Döms till fängelse efter skolinbrotten

Uppdaterad
Publicerad

Två män döms till fängelse efter inbrotten i Kågeskolan och Bolidenskolan i december i fjol.

Det var natten mot den 21:a december som männen gjorde inbrott i skolorna genom att slå sönder fönster. Männen tog bland annat datorer, laddare, en mobiltelefon och annan elektronisk utrustning. Männen kunde senare gripas av polis efter en utdragen biljakt. 

Döms för flera grova brott

Det var natten mot den 21:a december som männen gjorde inbrott i skolorna genom att slå sönder fönster. Männen tog bland annat datorer, laddare, en mobiltelefon och annan elektronisk utrustning. Männen kunde senare gripas av polis efter en utdragen biljakt, där föraren i flyktbilen körde på fel sida av vägen i mycket hög hastighet.  

Båda männen är kända av polisen sedan tidigare. Den 26-årige mannen döms, förutom för inbrotten, även för flera grova brott som grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och grov olovlig körning. Mannen döms till sex månaders fängelse. Den 44:e-årige mannen döms mot sitt nekande för medhjälp till stöld till två månaders fängelse.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.