Vid det ena inbrottsförsöket på Mariehem försökte gärningsmännen ta sig in genom en dörr, men utan att lyckas. Foto: TT

Dubbla inbrott på dubbla orter i länet

Uppdaterad
Publicerad

I Umeå greps två personer efter att ha försökt bryta sig in i hyreshus på Mariehem strax efter midnatt. Bara några timmar senare inkom två olika larm om pågående inbrott i Dorotea.

I Umeå kunde personerna gripas med hjälp av signalementsbeskrivningar som stämde in på personerna vid båda inbrottsförsöken. Enligt polisens kommunikatör Peder Jonsson är det oklart om inbrottstjuvarna fick med sig något stöldgods och på nyårsaftonens morgon satt de fortfarande i polisens förvar.

Poliser från tre län hjälpte till med utredningen

Även i Dorotea var det ögonvittnen som rapporterade om de pågående inbrotten. Enligt polisens händelsebeskrivning var det en restaurang och en matvarubutik som fick påhälsning. Bytet ska i båda fallen ha varit tobaksvaror och vid 08.30-tiden på morgonen hade polisen inte gripit någon.

Däremot bedrivs utredningen med stora polisiära resurser, beskriver Peder Jonsson, och patruller från både Västerbotten, Västernorrland och Jämtland har kopplats in på ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.