Dubbla SM-guld till Västerbotten i bangolf

Publicerad

Både herrarnas och damernas bangolf-finaler skulle komma att bli riktiga rysare under SM-veckan i Borås. Men till slut stod det klart att västerbottningar tagit hem guldmedaljen i både dam- och herrklassen.

Det var två juniorer som gjorde upp om segern i damernas bangolf-final. En av dem var 17-åriga Felicia Vikström från Umeå, som från och med i år tävlar för Uppsala BGK. Den matchen blev en riktig rysare som avgjordes på sudden death efter att matchen vänt – två gånger.

– Det var väldigt jämnt. Det var jobbigt att ligga under, så det var skönt att komma ikapp, säger vinnaren Felicia Vikström till SVT Sport.

SM-guld till Skellefteå

Det kunde inte heller ha blivit en jämnare match i herrarnas final. Där mötte Skellefteås Magnus Mårtensson Södertäljespelaren Robin Andersson. Även den matchen pendlade fram och tillbaka och när endast två hål återstod stod det 4-4. Inte förrän i det 18:e hålet avgjordes matchen och det blev seger för Magnus Mårtensson, Skellefteå BGK.

– Det var en väldigt välspelad final. Jag klarade av bana 17 bäst och det vann jag på, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.