Arkivbild. Foto: Frida Eriksson/SVT

E4 mellan Umeå-Sävar stängs i tre veckor – trafiken leds om

Uppdaterad
Publicerad

Från nu på måndag 13 september och tre veckor framåt kommer E4 mellan Umeå och Sävar vara avstängd på grund av beläggningsarbeten. Sträckan kommer att vara avstängd i båda färdriktningarna, måndag till torsdag under tre veckor, det meddelar trafikverket.

– Det är ett viktigt arbete då E4 mellan Umeå och Sävar är spårig och beläggningen är gammal och sliten, säger Niklas Stark, Trafikverket.

Omledningen av trafiken kommer ske i två etapper. Den första etappen innebär en omledning av all trafik via Hjoggmark, Tväråmark och (väg 645 och 646) till Sävar samt den andra via Ersmark (väg 364) förbi Storliden (väg 647, och 646) och Sävar.

– Vi har full förståelse för att det kommer att få konsekvenser för dem som färdas på sträckan. Därför är det också av yttersta vikt att du som trafikant respekterar skyltningen, visar respekt för dina medtrafikanter och boende längs omledningssträckan, säger Niklas Stark, projektledare vid Trafikverket i ett pressutskick.

Beläggningsarbetet på E4 är ett tvådelat projekt. Nästa år kommer inleds andra fasen – då ska beläggningen mellan Sävar och Lillåbron bytas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.