Stort stöd för sexåriga Elmer – se Ebbes videohälsning

Uppdaterad
Publicerad

Nyheten om sexåriga Elmer i Umeå, som inte längre vågar ha sina favoritbyxor på förskolan, har berört människor i hela landet.

Sjuåriga Ebbe från Malmö blev så berörd att han valde att skicka en peppande video.

– Han pratade om Elmer hela dagen, säger Ebbes mamma, Marianne Gyllenpistol.

Sexåriga Elmer i Umeå vågar inte längre bära sina favoritbyxor på förskolan – det är flickbyxor, får han höra. Artikeln som gick ut på måndagen har berört många, inte minst sjuåriga Ebbe i Malmö. Han har långt hår och har därför också, likt Elmer, fått höra att han är ”tjejig” och ”flickig”.

Efter att ha sett artikeln om Elmer valde Ebbe att skicka sitt stöd i en video via sin mamma Marianne. Se klippet här ovan.

Många reaktioner i chatten

Flera föräldrar har hört av sig till SVT med historier om barn som, till exempel, retats för att de valt ”fel” kläder.

”Jag har en son som alltid valt färgstarkt, mönstrat och gärna glitter och paljetter. Men har nu börjat prata i termer som, min hemligaste hemlighet är att jag gillar enhörningar, glitter mm. (7år). För klasskompisar pratar i termer av tjejigt och killigt”, skriver signaturen Anna Johannesson i SVTs chatt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.