Foto: SVT

Edman (V) om att släppa fram Löfven: ”Det är svårsmält”

Publicerad

Idag kom beskedet från Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet att man tänker trycka gult i riksdagen och därmed avstå från att ta ställning i statsministeromröstningen på fredag. Vänsterpartiet i Umeå stöder partistyrelsens beslut.

Beskedet från partistyrelsen innebär att Socialdemokraternas Stefan Löfven med all sannolikhet blir Sveriges statsminister.

Distriktet i Västerbotten vill inte kommentera beslutet idag, men i Umeå säger gruppledaren Ulrika Edman att hon ställer sig bakom partistyrelsen.

– Beslutet är svårsmält, men vi backar det. Förtroendet är grundmurat, säger Ulrika Edman (V).

Vänsterpartiet hotar med misstroendeförklaring om den kommande regeringen försämrar arbetsrätten eller släpper fram fria hyror.

Ulrika Edman säger att man landat i en bra avvägning.

– Debattvågorna har gått höga inom partiet. Det finns en majoritet som hade velat att vi sa nej till Stefan Löfven. Men vi väljer att fortsätta vara en blåslampa för röda reformer, säger Ulrika Edman (V).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.