Eduard Alexej från Ukraina har suttit sedan igår kväll, i mer än tio timmar, i ett två meter djupt snödike längs E4:an vid Rickleå. Foto: SVT

Lastbilschaufför fast i tio timmar: ”Tack och lov har jag värme i bilen”

Uppdaterad
Publicerad

Snöovädret fortsatte även under onsdagsdygnet vilket orsakade flera olyckor längs E4 med långa köer som följd, och bärgningsbilarna hade fullt upp under dagen.

– Jag har aldrig varit med om ett liknande hektiskt dygn. Jag har kört hela natten och kom i säng klockan tre. Klockan fyra ringde telefonen igen, säger Jesper Sedin som har bärgningsbil i Robertsfors.

Satt fast i tio timmar

Eduard Alexej från Ukraina har suttit sedan igår kväll, i mer än tio timmar, i ett två meter djupt snödike längs E4:an vid Rickleå.

Snöoväder i Västerbotten

– Det var snörök och när plogbilen hade dragit fram blev det blankis så jag kanande av. Tack och lov så fungerar motorn och jag har värme i bilen, säger han.

Se bilderna på köerna och kommentarer från folk i snöyran i klippet ovan.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snöoväder i Västerbotten

Mer i ämnet