Åsa Linghult, rektor Umeå Waldorfskola. Foto: SVT

Waldorfgymnasiet i Umeå riskerar nedläggning

Uppdaterad
Publicerad

Waldorfskolan i Umeå har få sökande till gymnasieutbildningen – och den riskerar nu att läggas ner.

– Vi har precis startat den diskussionen. Det handlar om att utveckla eller avveckla, säger Åsa Linghult, rektor på Waldorf.

Waldorfskolan i Umeå har haft gymnasieverksamhet i cirka 25 år. Men på grund av för få sökande har man valt att inte starta upp några nya klasser till hösten. En stor anledning är enligt rektor Åsa Linghult att skolan inte är tillräckligt bra på att visa upp sig.

– Vi är inte så synliga i och med att vi inte har någon marknadsavdelning. Vi är inte så bra på att marknadsföra oss helt enkelt, säger hon.

De elever som redan går på gymnasiet påverkas inte av det här beslutet, men i personalstyrkan kommer det att ske en viss förändring.

– Det påverkar såklart personalen men det finns en naturlig avgång i form av bland annat pensioner, så det blir ingen massuppsägning, säger Åsa Linghult.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.