Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är Jörns tur” – landskapsingenjören Anna Norberg berättar om vad man ska göra för att rusta upp centrala Jörn. Foto: Berno Jonsson/SVT.

Efter år av förfall – nu ska parken i Jörn rustas upp

Publicerad

Jörns samhälle får nu en ansiktslyftning. Skellefteå kommun satsar två miljoner kronor på att rusta det som har kallats för Ankdammen i centrala Jörn.

– Ja, det är verkligen Jörns tur nu, säger Anna Norberg som är landskapsingenjör.

Området som ligger mellan kyrkan och Storgatan heter Centrumparken och var till en början en park med änder i en liten damm, men den är rejält eftersatt och det var länge sedan det simmade några änder där.

– Nu ska den rustas med fina gräsytor, mera blommor och en utescen och det ska också vara möjligt att anordna både en sommar och en vintermarknad, säger Anna Norberg.

Men några nya änder i dammen blir det inte.

– Nej tyvärr, det kräver en större insats. Men vi hoppas att Jörnsborna blir glada över upprustningen och att de kan dra nytta av den och att parken kan bidra till ett mer levande samhälle, säger Anna Norberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.