Joakim Gustafsson, vd i Björklöven. Bilden är ett montage. Foto: SVT/Björklöven

Efter avstängningen – får spela igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter avstängningen är Kim Karlsson tillbaka i laget igen. Men Björklöven tar avstånd från det inträffade. – Även om utredningen lagts ner betyder det inte att Kims agerande varit okej, säger Joakim Gustafsson, Björklövens vd i en kommentar.

Kim Karlsson stängdes av under polisutredningen men han är tillbaka i laget från och med nu. Klubben vill däremot markera att beteendet inte är något klubben står för och förutom att han stängdes av under utredningen är samtal och rehabilitering konkreta åtgärder.

– Han ska få chansen att bli bättre och utvecklas, både som spelare och som människa. Det är vårt ansvar som arbetsgivare, säger Joakim Gustafsson.

Fylleskandalen

Macho- och alkoholkultur

Klubben ska enligt ett pressmeddelande ”jobba med de strukturella och generella problem vad gäller jämlikhet, mångfald och macho- och alkoholkultur”.

– Vi kommer att fortsätta som förut med utbildningar kopplade till frågor som värdegrund, jämlikhet och mångfald, men vår ambition är att gå djupare och söka ännu mer långtgående samarbeten för att utveckla vår kultur. Inget är klart kring det just nu, så jag aktar mig för att vara mer specifik än så, säger Joakim Gustafsson.

Läs också: Kim Karlsson talar ut

Överväger alkoholförbud

Han beskriver att det varit ett hårt tryck på klubben de senaste veckorna men att relationen mellan klubben och Kim Karlsson är bra.

– Vi har varit raka med varandra och han vet att det krävs förändringar för att vara kvar, samtidigt som han själv uttryckt att han inte vill något hellre än att stanna och utvecklas här, säger Joakim Gustafsson.

Björklöven överväger att införa ett alkoholförbund efter händelsen.

– Den 26 september ska styrelsen ha möte och ta upp frågan, säger Joakim Gustafsson till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fylleskandalen

Mer i ämnet