Vilhelmina kommun planerar en manifestation efter de drogrelaterade dödsfallen. Foto: SVT

Efter dödsfallen: Vilhelmina håller manifestation mot drogmissbruket

Uppdaterad
Publicerad

Efter de drogrelaterade dödsfallen planerar nu Vilhelmina kommun en manifestation på fredag klockan 13.

I veckan har kommunledningen i Vilhelmina samlats med anledning av dödsfallen som drabbat samhället. Andra instanser som kommunpolis och rektorer vid skolorna har sammankallats idag för att utbyta information och kraftsamla.

Nu kommer kommunen att hålla en manifestation för att markera mot drogmissbruket och hedra de som omkommit.

– Det hela mynnar ut i en gemensam manifestation som rör alla skolor, det är viktigt att kommunens skolor tar tydligt avstånd på det här viset, säger Karl-Johan Ottosson, kommunchef i Vilhelmina.

Samarbete med polis

Skolorna arbetar redan idag i tätt samarbete med polis för att se till att skolan ska vara drogfri i kommunen. En extra kraftsamling med namn på personer som går att nå om man behöver prata med någon lades ut under tisdagen.

– Det är viktigt att det inte är hysch-hysch runt frågorna som rör droger, tycker kommunchefen.

Manifestationen på fredag inleds med en tyst minut i Skolparken. Efter det håller 45:an öppet där diakon finns på plats.

Vilhelmina kommun har tidigare gått ut med att man erbjuder stöd till den som känner sig orolig eller behöver någon att prata med.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Överdoser i Västerbotten

Mer i ämnet