Nya ägare har tagit över badhuset i Jörn. Foto: SVT

Efter konkursen: Nya ägare tar över badhuset i Jörn

Publicerad

Det var i februari i år som gamla ägarna Badhusets vänner i Jörn på egen begäran försattes i konkurs. Badhuset har varit stängt sedan dess. Nu har Bad & Sport AB i Jörn, ett dotterbolag till Storklinta Skidcenter som har tagit över badhuset och sporthallen. Det var Norran först med att berätta om.

– Vi tror på detta. Det är viktigt för bygden att ha kvar badhuset. Vi kommer att satsa stenhårt på det, säger Daniel Petersson, en av de nya ägarna, till SVT Nyheter Västerbotten.

Förra ägarna hade svårt att få ekonomin att gå ihop. Vad är det som säger att de nya ska lyckas?

– Vi kommer att satsa på turism. Vi tror att badhuset och sporthallen är ett bra komplement till vår verksamhet inom moderbolaget, säger Daniel Petersson.

Han berättar att anläggningen har behov av renovering och att gymmet har högsta prioritet.

– Vi ska försöka öppna gymmet så snart så möjligt. Vi ska utöka med nya maskiner och ha öppet dygnet runt och året runt.

Planerar öppning i samband med skolstart

När det gäller badhuset planerar nya ägarna att öppna i samband med skolstarten den 15 augusti.

– Skolan kommer att ha mycket aktivitet på dagtid med simundervisning. Sen ska vi prova oss fram med vilka öppettider som passar bäst, säger han.

Energikostnaden för anläggningen har legat på omkring 700 000 kronor och den utgiften är största utmaningen tror Daniel Petersson.

– Vi ska försöka att genom Skellefteå kommun förhandla på nytt med Skellefteå kraft och se om vi kan förhandla ett nytt avtal, säger han.

När det gäller inträdesavgiften tänker de inte höja priset.

– Vi ska ha samma avgift som resten av Skellefteå kommuns badhus, säger Daniel Petersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.