• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

Foto: SVT

Efter Konsumentverkets granskning – Bostaden ändrar hyresvillkoren

Uppdaterad
Publicerad

Efter Konsumentverkets granskning ändrar nu Bostaden AB i Umeå sina hyresvillkor för studenter. Bostaden AB håller med Konsumentverket (KV) om att deras avtal varit otydliga för hyresgästerna.
”AB Bostaden i Umeå välkomnar Konsumentverkets granskning och tar till oss av de synpunkter som myndigheten har framfört”, skriver bostadsbolaget i sitt svar till myndigheten.

För någon vecka sedan kunde SVT Västerbotten berätta att Konsumentverket genomfört en granskning av hyresvillkoren för olika bostadsbolag i Sverige, däribland det kommunala bostadsbolaget Bostaden AB i Umeå.

Konsumentverket fann att bolaget hade brister i sina hyresvillkor. Bland annat var de för otydliga kring vad hyresgäster får och inte får göra kring renovering i sin bostad. I hyresavtalen fann Konsumentverket även villkor om solidariskt ansvar vid skador, vilket strider mot hyreslagen.

Ändrar sina villkor

Bostaden ändrar nu sina villkor och ska bli tydligare. Istället för kollektivt ansvar vid skador ska det nu stå att ”hyresgästen är ansvarig för skador som vållats av hyresgästen eller dennes gäster [...]”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer