En polispatrull vid platsen i Burträsk där brottet inträffade i tisdags kväll. Foto: Berno Jonsson, SVT

Efter grova våldsbrottet i Burträsk – nu kan mannen höras

Publicerad

Den man i 60-årsåldern som på grund av sitt hälsoläge inte kunnat höras efter våldsdramat i Burträsk i februari, har nu förhörts. Mannen, som både är misstänkt och målsägande, har inte kunnat ge någon förklaring till vad som har hänt.

Enligt åklagare Andreas Nyberg så minns inte mannen någonting från händelsen och kan därför varken erkänna eller förneka brott.

– Han har utsatts för väldigt kraftigt våld och saknar minnesbilder från händelsen, säger Andreas Nyberg.

Det var den 11 februari som polisen larmades till Burträsk efter att två män hade skadats efter ett grovt våldsbrott. Båda männen fördes till Skellefteå lasarett. Den yngre mannen, som är i 40-årsåldern häktades misstänkt för synnerligen grov misshandel, men släpptes sedan.

Företegen kring händelsen

Polisen och åklagaren tror att männen har angripit varandra och därför är båda männen både misstänkta och målsägande, men Andreas Nyberg vill inte gå in på vad exakt det är som har hänt. Han vill inte riskera att försvåra utredningen.

Hur ska ni gå vidare när 60-åringen inte minns vad som hänt?

Vi har fått in en blodanalys där tekniker analyserat droppar och blodstänk och det kan hjälpa oss att gå vidare i utredningen, säger åklagare Andreas Nyberg.

Polisutredningen inväntar fortfarande svar från Nationellt forensiskt centrum och det kommer att hållas fler förhör med de båda männen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.