Många har tänt ljus och lämnat blommor utanför soprummet. Men nu ska rummet rivas eftersom många upplever ett obehag. Foto: SVT.

Efter mordet – nu ska soprummet rivas

Publicerad

En äldre kvinna hittades död i ett soprum i Norsjö. Boende i området känner obehag över att gå dit – och nu ska soprummet rivas.

– Jag förstår om de tycker att det känns otrevligt, säger Sune Eriksson.

Det var i mitten på oktober som en äldre kvinna hittades mördad i ett soprum i Norsjö. Polisen tror att hon dog i samband med ett rånförsök. Efter mordet har boende känt obehag av att vistas nära platsen. Nu ska kvarteret ses över och soprummet ska rivas.

Det är allmännyttiga Norsjölägenheter som har beslutat sig för att soprummet där mordet inträffade ska bort. Flera boende har hört av sig och sagt att de vill slippa gå till soprummet.

Kvinna hittad död i Norsjö

”Mycket olustigt”

– Där går vi våra hyresgäster till mötes, säger Norsjölägenheters vd Sune Eriksson.

Efter mordet har anhöriga och andra sörjande norsjöbor satt blommor och tänt ljus vid soprummets ena gavel.

Nu tar Norsjölägenheter in offerter för att bygga ett nytt soprum på annan plats. Dessutom ska belysningen i kvarteret ses över.

– Det är mycket olustigt. Det bor många äldre i de två hyreshusen. Jag förstår om de tycker att det känns otrevligt, säger Sune Eriksson.

Här hittades kvinnan mördad med stickskador på kroppen. Foto: SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinna hittad död i Norsjö

Mer i ämnet