Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör gymnasiechefen förklara på vilket sätt skolan har en skuld till eleverna. Foto: SVT

Elever kan tvingas ta igen lektioner på loven i Skellefteå

Publicerad

Skola på loven eller att läsa i skift kan bli verklighet för eleverna på gymnasieskolan i Skellefteå. Smittspridningen av covid-19 gör att en stor del av eleverna åter igen pluggar på distans – men då finns också en risk att de förlorar en stor del av sin skolgång.

Även om smittläget fortsätter vara ansträngt har skolledningen börjat undersöka hur de kan få tillbaka eleverna i skolan så snart de kan efter jullovet.

– Ingen tror att faran är över och det här kommer att gå över fort. Men vi måste ta reda på hur vi minskar vår utbildningsskuld till eleverna, säger gymnasiets förvaltningschef Erik Burstrand.

Lovskola

Om det på ett smittsäkert sätt ska gå att ta igen det eleverna missar så kan det bli tal om skola på loven eller att läsa i skift.

– Det handlar om vad vi tror är vettigt för eleverna och vad som går att genomföra med tanke på arbetsmiljön för lärarna, säger Erik Burstrand.

Skolledning och lärarfack ska till veckan diskutera olika lösningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet