Foto: SVT

Emma tvingades åka moppe sju kilometer till bussen – nu sätts extratur in

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en dryg vecka på moppe – men nu får Emma Holmström skolskjuts. Beskedet kom i helgen att en extratur sätts in.

Extraturen sätts in mellan byn Ljusvattnet och Skråmträsk Där kan ungdomarna hoppa på en annan buss till gymnasieskolan.

– Det är jättetrist att det blev en sådan här start på terminen. Så mycket onödig energi och frustration det här har kostat, säger Emmas mamma Nina Holmström.

Bussomställningen i Skellefteå

Gymnasielever drabbade

Strax innan skolstart insåg familjen att bussarna slutat gå. Den akuta lösningen blev moped sju kilometer enkel väg för att därefter ta bussen till staden. I den stora bussomläggningen i Skellefteå strandsattes en hel del gymnasieungdomar.

Skolan hade under våren beslutat om tre turer för ungdomarna. Ytterligare tre är nu igång ett par veckor efter skolstart. Turer som kompletteras vartefter. De som nu får veta att de kan åka anslutningar till skolbussarna är förutom ungdomarna i Ljusvattnet även de som bor i Bygdsiljum berättar gymnasiets stabschef Lena Nilsson.

– Emma är jätteglad förstås, som slipper köra moppe, säger hennes mamma i Ljusvattnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussomställningen i Skellefteå

Mer i ämnet