Foto: Svt arkiv

En lugn midsommarnatt

Publicerad

Enligt polisens uppgifter var midsommarnatten inte mer stökig än en vanlig helg i Västerbotten.

En vanlig helg får polisen i Västerbotten larm som rör onykterhet, våld och störningar. Under storhelgen såg ärendelistan ganska mycket ut som en vanlig helg.

– Utifrån de ärenden som vi fått in så har det varit en del fylleri och misshandelsärenden, vilket är den typ av ärenden och antal som vi brukar få in en helg, säger Maria Andersson presskommunikatör på polisen.

Lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB)

I Skellefteå misstänkts en person för grovt rattfylleri. Efter ett samtal till polisen kunde polisen lokalisera föraren och utföra ett blåstest, föraren visade på alkohol i kroppen och blev omhändertagen med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. I Skellefteå uppges även en kvinna blivit slagen av en man, förhör och anmälan är gjorda.

I Umeå blev en man misshandlad på Marieberg, förhör hålls och anmälan upprättats. I dagsläget uppger polisen att ingen misstänkt är frihetsberövad. Polisen får även ett samtal om en man som springer mitt i vägen och personen omhändertas med stöd av LOB. Polisen får ett samtal om den man som simmade och föranledde en större räddningsinsats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer