Misstänk mord på Ålidhem Foto: Kurt Sundin

Man i 30-årsåldern ensam misstänkt för mordet

Uppdaterad
Publicerad

Två personer är fortfarande anhållna i ärendet som rör mordet på en 27-årig man i Ålidhem i Umeå i fredags. När det gäller brottsmisstankarna så har vissa justeringar under dagen skett beträffande en av de anhållna.

– Den ena misstänkte, en man i 30-årsåldern, är fortfarande anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord, säger kammaråklagare Stina Westman i ett pressmeddelande.

Skyddande av brottsling

Den andra personen, en man i 20-årsåldern, som tidigare var anhållen för mordet, är nu istället anhållen för skyddande av brottsling och övergrepp i rättssak.

Mordet på Ålidhem

– Dessa brott har anknytning till mordet enligt vår bedömning, säger Westman och fortsätter:

– Skälet till de förändrade besluten är att polisen har under dagen arbetat vidare med utredningen i högt tempo och bilden om vad som inträffat har klarnat ytterligare, säger hon.

Häktningsförhandling

Initalt satt tre personer anhållna misstänkta för mordet, en person försattes på fri fot under söndagen sedan missatankarna mot denne försvagats.

Senast i morgon tisdag klockan 12 måste åklagaren ta ställning till om de nu två anhållna personerna ska begäras häktade eller försättas på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Ålidhem

Mer i ämnet