Ensamkommande flyktingbarn lämnar in protestlista till Skellefteå kommun

Publicerad

Ali Koshmiri och Fardin Nazari protesterar mot kraftiga nedskärningar i stödverksamheten för ensamkommande flyktingbarn. De har startat en namninsamling för att rädda Skellefteås stödverksamhet ”18 plus”.

– Det är vårt andra hem, säger Ali Koshmiri.

Samtidigt som flyktingströmmar från Ukraina sägs vara på väg mot Västerbotten skärs det ner kraftigt på personal som jobbar med ensamkommande flyktingbarn i Skellefteå.

Med Individ- och familjeomsorgen stora sparkrav blir exempelvis bara två av de åtta som jobbat stödverksamheten 18 Plus kvar.

Ali Koshmiri och Fardin Nazari säger att de som ensamkommande flyktingbarn fått stor hjälp med allt från läxor till mående på 18 Plus.

Har lämnat in namninsamling

De är oroliga för att hela stödverksamheten nu är på väg att försvinna.

– Vi ser personalen i 18 plus som våra ”föräldrar” som kan guida oss i livet så att vi inte hamnar på fel spår, skriver de bland annat i den namninsamling de startat.

Namninsamlingen med dryg 50 underskrifter har de nu lämnat in till socialnämnden.

I klippet kan du se varför Socialnämndens ordförande överväger att omvärdera neddragningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.