Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Blir adrenalinfylld och arg” – se hur det gick till när Eva och Vanessa utsattes för blottaren i Vännäs. Foto: Berno Jonsson/SVT

Eva och Vanessa utsattes för blottaren i Vännäs: ”Gav honom sparkar och knytnävslag

Uppdaterad
Publicerad

I drygt ett halvår har en blottare antastat minst nio kvinnor i centrala Vännäs. Eva Solbakken och Vanessa Sundling har båda utsatts för blottaren.

– När han öppnade gylfen och drog fram sitt kön blev jag jättearg och gav honom flera sparkar mellan benen, säger Solbakken.

Första anmälda fallet var i september för sex månader sedan. Sedan dess har nio kvinnor anmält att en man gjort sexuella ofredanden. P4 Västerbotten var fört med att prata med Eva Solbakken.

– Han har tagit kvinnorna på rumpan, velat köpa sex, varit påstridig och i flera fall också blottat sitt kön, säger Elenor Carlsson Demby, polisinspektör i Vännäs och den som utreder ärendet.

Lyckades springa ifrån blottaren

Vanessa Sundling blev utsatt en mörk kväll i december.

– Han följde efter mig flera hundra meter och slet mig i armen men jag lyckades springa ifrån honom, säger hon.

Ännu finns ingen skäligen misstänkt eller frihetsberövad men polisen har ett bra signalement efter flera vittnesmål.

– Han är mellan 20 och 40 år, har en långsmal kropp, är något mörkare i hyn och talar svenska med brytning, säger Elenor Carlsson Demby.

Riggat kameror i centrum

Polisen har satt upp tillfälliga kameror i centrum och uppmanar alla som blivit utsatta att göra en anmälan och ringa 112 när händelsen utspelar sig.

– Den här personen kliver över alla gränser och det känns jättetråkigt att man inte ska kunna vistas i samhället utan att någon ska komma och göra en obekväm och illa till mods, säger Vanessa Sundling.

Vanessa Sundling och Eva Solbakken i Vännäs Foto: Berno Jonsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.