Malås kommunalråd Mikael Abrahamsson är en av de som kallas till möte. Foto: TT, SVT

Extra möte om tankkorten vid Tjamstanbackarna

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ett extra möte om tankkorts-användningen vid Tjamstanbackarna i Malå på måndag. Det blir kommunchefen och högsta politikerna som ska träffas.

Kommunchefen Jim Lundmark är en av de personer som indirekt pekas ut som ansvarig av Arne Hellsten. Han är också besviken över att regelverket inte följts och har nu kallat till möte på måndag för att diskutera användningen av tankkorten.

– Jag har kallat ihop kommunstyrelsens presidium för att vi ska kunna reda ut vad vi vet, säger Jim Lundmark. Han säger själv att han litat på kultur- och fritidschefen och ansvarig nämnd.

”Måste kunna lita på att de gör vad de ska”

Kommunalrådet Mikael Abrahamsson (S) är en av dem som kommer till mötet.

– Jag hävdar att det här är ett tjänstemannaärende, jag måste kunna lita på att de gör vad de ska, säger Mikael Abrahamsson (S). Han betonar att ingen vet om någon slarvat bort pengar, men att han inte har insyn.

– Det är politiken som ska ha överblick och ansvar, men det är omöjligt att ha koll på sådana här detaljer, där ska inte politiker vara, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.