Falsklarmade om flera knivskurna i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på måndagen ringde någon polisen och sa att flera personer knivskurits på stadsdelen Umedalen i Umeå. Polis kunde snabbt konstatera att inget brott begåtts och ser nu allvarligt på falsklarmet.

Det var vid 12-tiden på måndagen som en inringare påstod att flera personer knivskurits på Umedalen i Umeå. Ett stort polispådrag åkte till platsen, men kunde snabbt konstatera att det inte fanns några tecken på brott.

Nu har man upprättat en anmälan om falsklarm och ser allvarligt på händelsen. Polisen anser sig ha goda förhoppningar att få tag i personen bakom falsklarmet.

– Allt tyder på att det var en yngre person och bedömningen är att samtalet går att spåra. Så personen som det var får gärna höra av sig till oss, säger Maria Linné, kommunikatör vid polisen.

I nuläget vet polisen inte om det rör sig om så kallad swatting, trenden, där man skickar falsklarm till polisen för att se dem storma en lägenhet.

– Jag har ingen information i nuläget om att det skulle vara det, säger Maria Linné.

Efter händelsen uppmanar nu polisen föräldrar att prata med sina barn och ungdomar att det är olagligt att falsklarma 112.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.