Försvarsmaktens hund Devil. Foto: Polisen

Hunden Devil stoppade tjuvarna

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i veckan greps två män misstänkta för stöld i Bygdeå. Efter ett par timmars jakt på förövarna kunde polisen gripa männen mycket tack vare hunden Devil som nu hyllas på polisens facebooksida.

I tisdags greps två män i Bygdeå utanför Robertsfors misstänkta för att ha stulit från en matvarubutik. Därefter flydde de och gömde sig i skogen men kunde senare gripas.

– Med hjälp av vittnesuppgifter och hundpatrullen kunde man spåra upp männen och gripa dem, berättade polisens RLC-befäl Michael Toft då.

Hyllas av polisen

Nu hyllar polisen i Västerbotten hunden som kunde hjälpa dem att fånga tjuvarna. På sin facebooksida skickar de ett extra stort tack till Försvarsmaktens Devil, som så lämpligt har samma namn som seriefiguren Fantomens hund, med matte. När Devil med förare kom till brottsplatsen hade nästan en timme passerat men efter hjälp från allmänheten skred Devil till verket:

”Han plockade upp spåren efter gärningsmännen som bär iväg över ett antal gårdar och längs med gator, spåren går även genom ett skogsområde och ut på en grusväg.

Efter en tids spårande ringer även en allmänhet in som säger sig ha sett två personer springa in i skogen, vilket bara bekräftar att Devil och matte börjar komma ikapp gärningsmännen. När Devil kommer till platsen som vittnet angett så fortsätter spåret några hundra meter in i skogen där gärningsmännen påträffas i en rishög, dessa höjer sina händer mot himmelen så fort de hör Devils ljuva stämma!

Otroligt ihärdigt och bra jobb av Devil med matte!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.