Fastighetsägaren: ”Det känns väldigt märkligt”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen inleddes tingsrättsförhandlingarna där Storumans kommun försöker få tillbaka sin brandstation. Fastighetsägaren tycker att hela situationen är märklig. – Att säljaren inte vidhåller att det är den fastighet vi köpt, utan en annan fastighet, säger Lennart Olofsson .

Det var 2014 som Storumans kommun sålde en fastighet till Clodberry estate. Två år innan försäljningen hade Storuman gjort en fastighetsreglering, som innebar att den byggnad som innefattar kommunförråd och brandstation även ingick i fastigheten.

Nu menar kommunen att byggnaden med brandstationen aldrig skulle ingått i köpet och har trots erbjudanden om att köpa tillbaka fastigheten dragit det hela till rätten.

– Vi tycker att vi har bättre rätt till fastigheten än den nya köparen, sa Tomas Mörtsell till SVT tidigare.

Fastighetsägaren Lennart Olofsson var på plats vid dagens förhandlingar vid Lycksele tingsrätt, hör vad han tycker om hur kommunen hanterat ärendet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.