Arbetsförmedlingen Foto: Anders Wiklund / TT

Fem AF-kontor i inlandet får fast bemanning

Uppdaterad
Publicerad
Fem arbetsförmedlingskontor i inlandet får fast bemanning. –Nu säkrar vi att kunder i region Nord får lite enklare att ta sig till bokade möten säger Christina Storm Wiklander, regionchef på Arbetsförmedlingen.

Det är i Pajala, Storuman, Vilhelmina, Jokkmokk och Hammarstrand som Arbetsförmedlingen ska återupprätta den fasta bemanningen. Hammarstrand var tidigare planerat att avvecklas, medan de andra fyra kontoren var tänkta att finnas kvar enbart för enstaka möten med inrest AF-personal. Men nu får alltså alla fem kontor fast bemanning.

–Nu säkrar vi att kunder i region Nord får lite enklare att ta sig till bokade möten på kontor med fast stationerad personal. Det har visat sig att både avstånden och behovet av service kräver att vi har fast bemannade kontor på fler platser än vi tidigare planerat, säger Christina Storm Wiklander, regionchef på Arbetsförmedlingen.

Även kontoren i Arvidsjaur och Härnösand ska vara fast bemannade med personal som kan möta arbetssökande via bokade möten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer