Den nu dömde mannen säger i förhör att han rökt hasch i 15 år – och därför vet att det inte är mjukt som en chokladboll. Foto: Johan Nilsson/TT

Fick chokladboll istället för hasch – man döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En man döms till två år fängelse för grov misshandel efter att han huggit en annan man i benet efter en misslyckad knarkaffär i Skellefteå.

Det var i mars som en man skulle köpa hasch av den nu dömde 23-årige mannen i Skellefteå. Mannen märkte sedan att det inte var hasch han hade fått vid köpet utan en chokladboll. Mannen säger i förhör att han rökt hasch i 15 år och därför vet att det inte är mjukt som chokladbollen var. När han påpekade detta för 23-åringen blev han knivskuren i benet.

Känd av polisen sedan tidigare

Gärningsmannen ska vid tillfället haft på sig en svart jacka med vit pälsluva. Den nu dömde chokladbollsmannen, som förnekar brott, säger att han visserligen haft en sådan jacka på sig – men att även fler som befann sig på platsen hade det.

Den 23-årige mannen har tidigare dömts för bland annat försök till rån och tre fall av misshandel.

Döms till två års fängelse

Skellefteå tingsrätt skriver i sin dom att de finner den knivskurne mannens berättelse som trovärdig och att bland annat rättsintyg och fotografier visar att mannen blivit knivskuren. Tingsrätten skriver att brottet bör betraktas som grovt eftersom 23-åringen visat ”särskild hänsynslöshet och råhet” eftersom han utfärdat ett kraftigt knivhugg mot mannen. 23-åringen döms till två års fängelse. Mannen ska vara kvar i häktet tills domen vinner laga kraft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.