Elin Wall kom på en lösningar för att besegra snövallarna. Foto: SVT

Fick nog av oplogade vägar – byggde en snösäker barnvagn

Publicerad

Elin Wall från Umeå har fått nog av snön och de oplogade vägarna. Hon har kört fast med barnvagnen flera gånger – men nu har hon byggt en snösäker vagn.

Under mellandagarna vräkte snön ner och de rika snömängderna har fortsatt in på det nya året.

– Det var inte plogat någonstans och jag skulle släpa både bob och vagn i snön. Då slog det mig att man kunde bygga ihop dem, säger mamman Elin Wall.

Sonen Harald är förtjust i mammas hemma-bygge och har sussat gott i den ihopbyggda vagnen.

”Perfekt för dagar då det vräkt ner snö”

Hennes uppfinning förutsätter att två hjälps åt – en styr vagnen och en drar boben. I övrigt har idéen funkat utmärkt för familjen Wall.

– När det snöar som mest och inte är skottat är det här en bra lösning. I vanliga fall fungerar vagn även fast vi bor i Norrland, säger hon och skrattar.

Varför inte köpa större hjul till vagnen? 

– Det kan man tycka! Men ibland behöver man en lösning för stunden och jobba med det man har.

Elin la upp bilden på en tipsgrupp på sociala medier och kommentarerna strömmade in, en del påpekade den eventuella tipprisken.

– Jag blev chockad att så många engagerade sig. En del var negativa men det får man räkna med när det handlar om barn, då har alla en åsikt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.