Finske guldtränaren tar över UIK Foto: Pressbild / SVT

Finsk guldtränare tar över UIK: ”Han passar perfekt”

Publicerad

Nyligen nedflyttade Umeå IK har gjort klar med ny tränare. Det blir Samuel Fagerholm, 28, som förra säsongen ledde Åland United till guld i både Finska cupen och Nationella damligan, som ska leda laget i Elitettan.

Umeå IK har gjort klart med ny tränare till nästa säsong. Samuel Fagerholm vann både guld i Finska cupen och Nationella damligan förra säsongen. Men nu blir det Sverige och UIK för Fagerholm:

– Det finns en fin historia i klubben och det har gjorts ett noggrant arbete över tid som jag nu får äran att förvalta och bygga vidare på. Jag känner mig väldigt inspirerad över att få uppdraget som huvudtränare. Det finns en välfungerande organisation och Umeå verkar vara en riktig idrottsstad med mycket intresse för fotboll. Potentialen i föreningen är stor och vi ska nu tillsammans jobba för att uppfylla den, säger Samuel Fagerholm i ett pressmeddelande.

Sportansvariga Britta Åkterlund är nöjd med rekryteringen:

– Jag är otroligt glad över att Samuel Fagerholm blir ny huvudtränare i Umeå IK FF. Samuel är en väl etablerad tränare inom damfotbollen och har haft fantastiska framgångar. De referenser vi tagit på Samuel har varit översvallande positiva och vi är övertygade om att Samuel är rätt person att fortsätta utvecklingen av vårt Elitettanlag och ta oss tillbaka till OBOS Damallsvenskan. Samuel är en sann humanist som delar vår förenings syn på ledarskap och våra fotbollsambitioner, säger Åkerlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.