Edward Riedl (M) pratade med lyckseleborna om en folkomröstning. Foto: Markus Eriksson

Fler röster höjs för folkomröstning

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna i Västerbotten har tagit initiativ till en folkomröstning i frågan om bildandet av en storregion i Norrland och igår kväll hölls ett inledande möte på Medborgarhuset i Lycksele.

Under torsdagskvällen höll Moderaterna i Västerbotten ett första möte för att tala om en folkomröstning i frågan om bildandet av en storregion.

Intiativ har tidigare kommit från sverigedemokraten Petter Nilsson men Moderaterna menar att det är viktigt att en folkomröstning ska hållas opolitisk och att deras intitiativ ska vara politiskt obundet.

Storregion

– Det berör så många människor och det är viktigt att det inte blir en partipolitisk fråga, säger Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) som tillsammans med Edward Riedl (M) diskuterade och samtalade med lyckseleborna om möjligheterna till en namninsamling vid Medborgarhuset dit ett 20-tal personer kommit för att lyssna.

För att tvinga fram en folkomröstning behövs 10 procent av de röstberättigade på listan och i Västerbotten motsvarar det ca 21 000 namn.

Även Liberalerna har ställt sig positiva till en folkomröstning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storregion

Mer i ämnet