Polisen hittade stulen bil i Bureå – sedan stals en till

Uppdaterad
Publicerad

En stulen bil påträffades längs E4 under natten i Bureå. Några timmar senare kom rapporter om att en annan bilstöld ägt rum under natten i Bureå.

Under natten mellan måndag och tisdag fick polisen ett samtal om en stillastående bil med punktering. Bilen stod illa till längs väg E4 söder om Bureå. När polisen anländer till platsen uppdagas att bilen var stulen.

– Den som kört den har fått punktering och det var väl därför den stod stilla där på sidan av E4, säger Marie Andersson, kommunikatör vid polisen.

Bilägaren kontaktades och bilen bärgades från platsen. Det är i nuläget oklart när bilen ska ha blivit stulen.

Bil stulen från gård

En helt separat händelse med en stulen bil rapporterades senare under morgon.

Strax efter klockan 06 på morgonen upptäcktes att en bil är stulen i området i Bureå. Bilen stod parkerad på en gård och stals under natten. Det handlar om en ljusgrå Volvo V50.

– Vi vet inte vart den här bilen som stals i Bureå under natten är nu. Om man har sett den, antingen under natten eller morgonen, får man jättegärna höra av sig till oss på 114 14, säger Marie Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.