Foto: Tor Larsson

Flera fordon i trafikolycka i Tärnaby

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade på tisdagskvällen i Tärnaby i Storumans kommun. Fyra lastbilar och två personbilar var inblandade i olyckan som orsakade totalstopp i trafiken och en stor mängd diesel läckte ut.

Larmet kom 18.28. Olyckan inträffade på E12 i Forsbäck strax öster om Tärnaby. Fyra lastbilar och två personbilar var inblandade i olyckan.

– Den ena bilen fick plåtskador. Den andra höll på att bli mosad av en långtradare, men han lyckades väja i sista sekund. De har gått väldigt bra med tanke på omständigheterna. Personerna i den ena bilen är omtumlade och oroliga men mår bra i övrigt, säger Lars-Erik Sundqvist på räddningstjänsten i Storuman.

Han beskriver platsen som ”enormt halkig”.

Vägen öppen igen

Omkring 400 liter diesel läckte ut på platsen och vägen var tvungen att saneras.

Vägen var helt avstängd under räddningsarbetet, men kunde under natten öppnas upp igen.

– Bärgarna var klara 00:40, det finns ingen misstanke om brott, säger Martin Lusth, RLC-befäl vid polisen, på onsdagsmorgonen.

Ingen person skadades i olyckan. Flera ambulanser och ambulanshelikopter kallades ut men kunde åka tillbaka.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.