Polisen har haft fullt upp med stök på Brännbollsyran i Umeå. Foto: Patrick Trägårdh

Flera kastade sten på ordningsvakter

Uppdaterad
Publicerad

En grupp personer försökte riva stängslet in till festivalområdet på Brännbollsyran i Umeå. Samtidigt kastades stenar över stängslet där andra befann sig. Dessutom är två anhållna misstänkt för grov misshandel.

Vid 01-tiden larmades polis till festivalområdet på Brännbollsyran då flera personer försökte riva ner stängslet. I samband med det kastades sten till andra sidan där bland annat ordningsvakter och annan personal befann sig.

En ordningsvakt träffades av en sten på armen. Två personer i äldre tonåren befann sig bland dem som utförde stenkastningen och de avlägsnades från platsen. En av dem misstänks för brott mot knivlagen och narkotikainnehav.

LÄS MER: Fylla och misshandel på brännbollsyran

– Det är tråkigt att vissa förstör, säger Ola Kleinert, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

Slogs med flaska i huvudet

En grov misshandel inträffade också då en person blev slagen med en flaska i huvudet. Två män födda på 90-talet sitter anhållna misstänkta för grov misshandel.

LÄS MER: Misstänkt våldtäkt på hotellrum i Umeå

En person misstänks för våld mot tjänsteman efter att ha kastat sten på ordningsvakten. En man född på 90-talet är gripen efter att ha slagit en tjej på en toalett på en hamburgerestaurang.

Vid 22-tiden blev en 14-årig pojke misshandlad och rånad på sitt festivalarmband. Polisen rubricerar detta som rån. 14-åringen skjutsades hem till föräldrarna efter händelsen.

LÄS MER: Efter terrordåd – skärpt visitering på Yran

Omkring 15 personer omhändertogs för fylla under kvällen. På Nydalahöjd ordnades en stor fest med upp emot 1000 personer. En del omhändertogs för fylla och en busskur krossades. Men överlag var det en bra kväll enligt polisen.

Se bilder från kvällen i bildspelet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.