Se bilderna från när det kraftiga åskovädret passerade Långsele vid Lycksele Foto: Markus Eriksson

Översvämningar i Lycksele i kväll efter åskoväder

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som räddningstjänsten hade fullt upp med att bekämpa skogsbränderna i inlandet inkom flera larm om vattenskador och översvämningar från Lycksele runt 17-tiden. Bland annat från Hälsocentralen på Johan Skyttes väg.

– Där ska det tydligen vara runt en decimeter vatten utanför samtidigt som marken lutar mot byggnaden, säger operatören vid SOS Alarm.

Det har även kommit in larm om vattenskador på byggnader från bland annat Villarydsvägen och Hamngatan i Lycksele.

Enligt räddningschefen i beredskap, Magnus Holmberg, beror översvämningarna på det regn som föll när ett åskoväder passerade Lycksele.

”Åskade, regnade och haglade i en timme”

– Det har varit översvämningar i flera fastigheter efter det. Men vi har inte kunnat göra något eftersom vi är upptagna med bränderna. Vi har fått hänvisa till lokala fastighetsägare och försäkringsbolag.

När SVT pratade med Anja Lindberg i Lycksele klockan 19:20 under kvällen berättade hon att det mesta vattnet nu sjunkit undan.

– Tidigare under kvällen kom man nästan inte fram med bilen, så mycket vatten var det på vägarna. När ovädret kom så åskade det, regnade och haglade jättemycket i nästan en timme, säger Anja Lindberg.

Markus Eriksson fångade åskovädret när det passerade Långsele utanför Lycksele. Se bilderna i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.