Flera misshandelsfall under natten

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en stökig lördagsnatt där det på flera håll i länet pågick olika fall av misshandel. Vad som har orsakat fallen är oklart.

Natten till söndag blev orolig med flera fall av misshandel.

00:17 var det två män som ska ha misshandlat en annan man på Vasagatan i centrala Umeå, alla i 25-års åldern. Polisen anländer till platsen och griper de misstänkta männen, och den den man som misshandlats förs till sjukhus av polisen. De misstänkta männen sitter nu anhållna. 

Strax innan midnatt blev en kvinna  misshandlad av en okänd man på ett hotell i Vännes. Polisen har varit på plats och hållit förhör, och en anmälan om misshandel kommer att upprättas.

Även en misshandel på en krog i centrala Skellefteå infann sig 01:44 natten till söndag. En man i 30-års åldern ska ha använt sig av en flaska och slagit en annan man som är i 20-års åldern i huvudet, ordningsvakter ingrep och tog fast den misstänkta mannen. Den angripne mannen fördes till sjukhuset för vård, skadeläget är oklart. Polisen har hållit förhör med offret och den misstänkte mannen är gripen misstänkt för grov misshandel.

– Detta är ju tyvärr inte ovanligt för en lördagskväll. Folk tappar omdömet. Intag av alkohol eller droger ökar ju risken för att man ska råka illa ut, säger polisens presstalesperson Peder Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.