Flera sexköpare tagna av polis i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer misstänks för att ha köpt sex i Umeå under helgen. Polisen har gjort tre anmälningar om sexköp, en om försök till sexköp och dessutom utreds ett ärende av misstänkt koppleri.

Det var under lördagen som Umeåpolisens prostitutions-grupp gjorde en insats som resulterade i flera anmälningar gällande sexköp.

Ingen person sitter frihetsberövad, men enligt polisen så fortsätter utredningsarbetet bland annat genom förhör. Därför är polisen sparsamma med de uppgifter de kan gå ut med.

– Jag kan inte säga mycket mer än att samtliga brott har begåtts i Umeå, säger polisinspektören Tomas Nyberg och fortsätter:

– Det här är en del av vårt kontinuerliga arbete mot prostitution. Vi har jobbat på som vanligt och det är inte någon riktad insats, men det är viktigt att vi visar att det här är ett ständigt pågående arbete och något vi ser dagligen.

Arbetet mot prostitution sker i samverkan med Umeå kommun och de kvinnor som varit utsatta kommer att få hjälp av socialtjänsten och vården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.