En bil började brinna i samband med en olycka på E4 under morgonen. Foto: Marit Israelsson, SVT

Flera trafikolyckor i Västerbotten på morgonen – sju bilar inblandade i seriekrock på E4

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit besvärligt väglag på flera håll i Västerbotten på onsdagsmorgonen. Flera trafikolyckor har inträffat – bland annat en seriekrock med sju fordon på E4 i höjd med Frostkåge, mellan Skellefteå och Byske.

– Det är halkigt och vi har varit i kontakt med Trafikverket som gått ut med en uppmaning via radion, säger Alf Backman, inre befäl på räddningstjänsten.

Det har inträffat flera trafikolyckor i Västerbotten under onsdagsmorgonen. Vid 06:47 kom ett larm om en trafikolycka med flera fordon i Boviken i Skellefteå. Totalt ska det, enligt SOS, handlat om sju fordon som kolliderat.

– De hade hunnit få ner hastigheten men har kört in i varandra, säger Alf Backman, inre befäl på räddningstjänsten.

Minst en person har förts till sjukhus efter olyckan, enligt polisen.

Person till sjukhus

Drygt en timme efter olyckan inträffade ytterligare en olycka vid samma plats, fast denna gång i norrgående riktning. Det var två bilar som var inblandade i den olyckan och en av bilarna fattade eld. En person fördes till sjukhus med ambulans.

– Det är snorhalt på E4 nu. Det här är första halkan som vi har. Det är som det är varje år att folk är oförberedda, säger Johan Gustavsson, räddningsledare i beredskap.

06:53 inträffade ytterligare en singelolycka på E4 i höjd med Frostkåge, mellan Skellefteå och Byske.

– Det handlade om en personbil som halkat ner i diket. En person är lastad med ambulans, säger Alf Backman, inre befäl på räddningstjänsten.

”Gått ut med uppmaning”

07:12 kom ett larm om ytterligare en olycka. Denna gång en singelolycka på E12 vid Brattby.

08:31 kom nästa larm, en singelolycka utanför Yttervik, Skellefteå. En person är förd med ambulans från platsen, oklart skadeläge.

Enligt räddningstjänsten är det väldigt halkigt på flera vägar i länet under morgonen.

– Vi har varit i kontakt med Trafikverket som gått ut med en uppmaning via radio om att vara försiktig. Sedan ska de skicka ut fordon för att kontrollera vägarna och halkbekämpa, säger Alf Backman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.