Festhelgen i Norsjö som kretsar kring beachvolley är den 21 i ordningen och 84 lag är anmälda. Foto: SVT

Folkfest i volleybollmekkat Norsjö

Uppdaterad
Publicerad

I Norsjö inleddes folkfesten NorsjöBeach under fredagen. Beachvolleyturneringen som är mer än bara tävling.

– Det har blivit som en hemvändarhelg för Norsjöborna, säger Norsjö volleybollklubbs ordförande Ann Andersson.

På fredagen är det ungdomsklasserna som inleder dagen. Sedan är det amatör- och företagsklasser som gör upp på eftermiddagen. Festhelgen i Norsjö som kretsar kring beachvolley är den 21 i ordningen och 84 lag är anmälda.

– Det är väldigt bra, vi har legat mellan 70 och 90 lag ungefär så det är jättebra, säger Ann Andersson, ordförande i Norsjö volleybollklubb.

”Hemvändarhelg”

Volleybolltraditionen är stor i Norsjö och helgen har blivit en populär mötesplats genom åren. Med tanke på det fina vädret räknar klubben med uppemot 2.000 besökare per dag.

– Det är jätteroligt, det har blivit som en hemvändarhelg för Norsjöborna och det är mycket kringarrangemang och sådant, säger Ann Andersson.

På lördagen spelar de mixade motionsklasserna där trupperna består av två tjejer och två killar. På söndagen är det klassisk volleyboll med två i varje lag som gäller då elitklasserna gör upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.