Foto: SVT

”För oss gäller det att vara en blåslampa”

Uppdaterad
Publicerad

Liberalernas partiråd sade på söndagen ja till att släppa fram Stefan Löfven som statsminister på onsdag. Men Västerbottens riksdagskandidat Ulrica Westerlund reserverade sig mot förslaget. Hon hade hellre sett Ulf Kristersson som statsministerkandidat.

Ulrica Westerlund från Västerbotten sitter i partistyrelsen och var en av de som reserverade sig mot förslaget att stödja Stefan Löfven som statsministerkandidat.

Nu röstade en majoritet av Liberalernas partiråd ändå igenom förslaget och hon konstaterar att det nu gäller att göra det bästa av läget.

Gäller att vara blåslampa

– Jag tycker att underlaget som ligger till grund för uppgörelsen är ett bra underlag där vi liberaler fått igenom mycket av vår politik. Nu gäller det för oss att vara en blåslampa och se till att socialdemokraterna gör vad de lovar oss under de kommande åren, säger Ulrica Westerlund.

Tacksam över den respektfulla debatten

Westerlund är också förbundsordförande för Liberalerna i Västerbotten och ur det perspektivet är hon tacksam över att dagens debatt i partirådet var respektfull mellan de som var och emot förslaget om att göra upp med socialdemokraterna.

– Den splittring som finns inom partiet och som idag präglade dagens diskussion i partirådet finns också i Västerbotten. Men jag övertygad om att de allra flesta förstår beslutet som tagits idag, oavsett vad man tycker. Jag känner mig trygg och förvissad om att det här inte kommer att skapa någon spricka i partiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.