Lennart Gustavsson, Vänsterpartiet i Malå. Foto: Leif Henningsson

Delar Sjöstedts kritik om regeringsuppgörelsen

Uppdaterad
Publicerad

Malås vänsterpartistiska kommunalråd och tillika före detta riksdagsman för samma parti är helt på Jonas Sjöstedts sida i kritiken mot den föreslagna regeringsuppgörelsen.

– Jag har följt frågan hela helgen både inom partiet men också bland folk i sociala medier och det blir svårt att släppa fram samarbetet när det egna partiet förvägras inflytande, säger Lennart Gustavsson (V).

Han säger att han knappast är avundsjuk på partistyrelsen i detta läge då det råder ett ovanligt parlamentariskt läge.

– Det lutar väl åt att talmannen ger Sjöstedt och Löfven mer tid att diskutera detaljerna, tippar kommunalrådet Lennart Gustavsson (V).

I Malå heter samarbetet S och V.

– På lokala planet går det bra att samarbeta över gränserna men det är inte så strängt partipolitiskt här i Malå med sådana konsekvenser som det blir på riksplanet, säger han.

– Man måste förstås vara beredd på att kompromissa. Det finns bara en fråga som V inte kan och ska gå med på och det är att vi skulle uteslutas av ha inflytande, det går ju bara inte, slår kommunalrådet fast, och menar att det är det som väckt störst missnöje bland partivännerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.