19-åriga Tova Moberg från Njutånger. Foto: SVT

Före detta Vännäsbo begärs häktad för mordet på Tova

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man, tidigare folkbokförd i Vännäs kommun, begärs häktad för mordet på Tova Moberg. De två andra personerna som suttit anhållna släpptes under onsdagen.

Det var vid 21.30-tiden under lördagskvällen i helgen som 19-åriga Tova Moberg försvann i Njutånger i Hälsingland. Under måndagen anhölls tre män misstänkta för inblandning i hennes försvinnande. Rubriceringen då var människorov.

Natten mot tisdagen meddelade polisen att man hittat en kropp i vattnet vid en gård som de tre anhållna männen hade koppling till. Nu släpps två av dem. Men den tredje, en 22-årig man uppvuxen i Vännäs, begärs nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Fallet Tova Moberg

Har haft en relation

Enligt chefsåklagare Christer Sammens att 22-åringen haft en relation med Tova Moberg. Än så länge är inte misstankarna mot de två övriga formellt avskrivna, men enligt Christer Sammens utgår man i dag från att den begärt häktade mannen utfört brottet själv.

– Om du har tre misstänkta för mord men sedan släpper två så indikerar ju det på det, säger han till SVT Gävleborg som efter det ställer frågan:

Förstår jag dig rätt att den kvarhållne mannen har utfört såväl handlingen som gömmandet av kroppen ensam?

– Ja. 

En häktningsförhandling under torsdagen har föreslagits från försvararen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Tova Moberg

Mer i ämnet