Man kallade åklagare för äckel – döms

Uppdaterad
Publicerad

Nu döms en man efter att ha förolämpat en åklagare från länet. Under tiden hann satt häktad skrev han ett hämndbrev där han kallade personen för äckel och önskade livet ur åklagaren.

Det hela inträffade i våras när mannen satt häktad. Han hade skrivit ett brev där han bland annat kallade åklagaren för ett äckel, önskade att personen skulle bli sjuk och frågade sig varför personen inte bara kunde dö.

Mannen skickade brev från häktet till sin dåvarande flickvän. I ett kuvert fanns ett brev med en lapp med överskriven ”Horunge åklagare! *extra*” där han uttrycker sitt missnöje med omhäktningen tillsammans med nedsättande ord. Mannen erkänner att han skrev lappen och var medveten om att breven granskades men hävdade att åklagaren måste tåla sådant som stod i brevet.

Domen blir skadestånd på 5000 kronor och 80 dagsböter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.