– Jag har fullförståelse för de som är besvikna, säger Charlotta Blomqvist. Foto: SVT

”Förstår att föräldrar är besvikna”

Uppdaterad
Publicerad

I år är trycket högt på fler skolor än tidigare och Grisbacka skolan är en av de kommunala skolorna i Umeå som inte kan ta emot alla barn som önskat att börja där i höst.

– Jag är överraskad absolut. Att det var så pass många som ville till Grisbacka skolan det hade jag inte uppfattat tidigare, säger Charlotta Blomqvist, rektor på Grisbacka skolan.

Bland de barn som haft Grisbacka skolan som sitt förstahandsval är det omkring 15 barn som inte fått plats och flera besvikna föräldrar har hört av sig till Charlotta Blomqvist.

– Jag har fullförståelse för de som är besvikna och jag var nog förberedd på att jag skulle få samtal men inte i den här omfattningen.

Vad beror det på att ni inte tar emot fler barn?

– Vi har verkligen nyttjat lokalerna maximalt inför kommande läsår och ser att vi inte kan ta emot fler i befintliga lokaler. Och det handlar inte bara om klassrumsytan utan det har också att göra med matsalen och att vi ska ha tillräckligt många toaletter till barnen, säger Charlotta Blomqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.