Foto: SVT

Förstärkningsläget i Region Västerbotten över

Uppdaterad
Publicerad

Regionen beslutade under fredagen att avveckla det förstärkningsläget som rått sedan 27 oktober, men läget är fortsatt ansträngt på de tre sjukhusen.

Orsaken till förstärkningsläget var att personalbristen varit stor på samtliga sjukhus. Region Västerbotten har haft en mycket hög frånvaro bland medarbetarna på samtliga tre sjukhus i länet. Det påverkar hur många vårdplatser som kan hållas öppna.
Regionen skriver i ett pressmeddelande att ”den särskilda sjukvårdsledningen på regional nivå har i samverkan med de lokala särskilda sjukvårdsledningarna i Umeå, Lycksele och Skellefteå arbetat med åtgärder främst ur ett kortsiktigt perspektiv utifrån rådande behov”.

– Det är fortsatt en ansträngd situation i länet och vi vet att personalen kämpar. Det kommer att ta tid att lösa det här på lång sikt. Vi är nöjda över många av de insatser som genomförts under dessa två veckor ändå. Vi i ledningen fortsätter att på olika nivåer göra det bästa för våra anställda och säkra god vård för våra invånare, säger regiondirekör Tommy Svensson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdkrisen i Västerbotten

Mer i ämnet