Foto: SVT

Försvarar beslutet om bolagets utförsäljning

Uppdaterad
Publicerad

I dag beslutade kommunstyrelsen i Umeå att Bostaden ska sälja ungefär 1600 lägenheter. Processen har fått kritik från många håll, både politiskt och från allmänheten, men Bostadens styrelseordförande är nöjd med affären.

Anledningen till försäljningen är att få in pengar för att bygga nytt, bland annat äldreboenden på Västteg och Haga. Bostaden räknar med att göra en vinst på 900 miljoner på affären, där 1600 lägenheter säljs till fastighetsbolaget Heimstaden.

LÄS MER: Tudelat bland partierna om Bostadenaffären

Försvarar beslutet

Kritiken mot att affären hållits hemlig fram till i fredags har varit hård, de boende i området fick besked först i morse i brevlådan. Men Bostadens styrelseordförande Bernt Andersson (S) försvarar både beslutet och processen.

– När vi ska göra en sådan här sak måste vi se till att inte starta ett fullt krig kring det här med fastigheter, säger Bernt Andersson (S).

LÄS MER: Startar folkinitiativ mot Bostadens utförsäljning

Han berättar att han själv varit emot en utförsäljning av Bostadens lägenheter tidigare.

– Men tiden hinner ikapp en, man måste ha kapital för att klara utmaningarna vi står inför, säger Bernt Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bostadens utförsäljning

Mer i ämnet