Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
För över två veckor sedan försvann en 80-årig man i Malå kommun. Nu rubricerar polisen händelsen som människorov.

Försvunne 80-åringen i Malå: Ärendet rubriceras som människorov

Uppdaterad
Publicerad
För över två veckor sedan försvann en 80-årig man i Malå kommun. Nu rubricerar polisen händelsen som människorov – trots att det inte finns något som tyder på att mannen har kidnappats.

80-åringen anmäldes försvunnen den 3 augusti och sågs senast ge sig iväg på en cykeltur. Mer än två veckor senare har mannen ännu inte påträffats och nu väljer polisen att rubricera ärendet som människorov.

– Vi har inga misstänkta i nuläget och inget annat än indicier att gå på. Det finns heller inget som tyder på att han faktiskt utsatts för människorov, säger Malin Axroth, kommunikatör vid polisen i region nord.

Att man valt den nya rubriceringen beror istället på att det öppnar upp för nya utredningsverktyg, så som möjligheten till husrannsakan.

Efterlyser bil kopplad till mord

I dagarna efterlyste polisen även en guldfärgad Volvo av en bilmodell som även söks av polisen i Småland efter att den kopplats samman med ett misstänkt mord i Markaryd. Polisen konstaterade på måndagen att det är samma bil som synts i närheten av det område där mannen försvann i Malå kommun.

– Viktigt att understryka är att vi inte vet om den är kopplad till 80-åringen försvinnande. Men det är samma bil, säger Maria Linné, kommunikatör vid polisen.

För ni någon dialog med polisen i Småland?

– Självklart gör vi det, och det gör vi även i vårt dagliga arbete. Vi samverkar och har utbyten, och så även med den här bilen, säger Malin Axroth, kommunikatör vid polisen.

Hör mer om bilen och polisens fortsatta arbete i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

80-åring försvunnen i Malå kommun

Mer i ämnet