Försvunnen man i Burträsk avliden – hittades efter sökinsats

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades till Burträsk på tisdagen med anledning av en försvunnen äldre man. Det var en bekant som anmälde honom försvunnen när han inte var hemma då de skulle träffas. Mannen hittades utomhus, och dödförklarades på sjukhus.

Under tisdagen pågick en stor polisinsats i Burträsk, Skellefteå kommun. Polisen knackade dörr och sökte efter en äldre man som anmälts saknad på förmiddagen.

– Vi fick kännedom om att en person var försvunnen och hade flera enheter på plats, berättar Fredrik Nilsson, inre befäl på polisen.

Den senaste gången någon haft kontakt med mannen var på måndag eftermiddag, dagen innan försvinnandet. Han blev då hemskjutsad efter en sjukhusvistelse. På tisdagen var han försvunnen.

Anmäldes försvunnen av bekant

– Det var en bekant som stämt träff med mannen som bodde ensam, men när den bekanta kom dit var det ingen där.

En stor sökinsats inleddes och under eftermiddagen påträffades mannen utomhus, nära hemmet.

– Han var kraftigt nedkyld och är förd till sjukhus, sade Fredrik Nilsson då.

På kvällen berättar Nilsson att mannen har dödförklarats på sjukhus. Polisen utreder orsaken till dödsfallet, men misstänker inget brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.